Máte nejaké dotazy? Zavolejte nám na +420 777 866 620

 

Podporuje mojeID

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena: 75,00 Kč
skladem
Naše cena: 930,00 Kč
skladem
Naše cena: 380,00 Kč
skladem

KONTAKTY

Solia, spol. s r. o.
Rybná 716/24
11000 Praha 1 - Staré Město
tel: +420 773 966 622
napište nám
Korespondenční adresa: Česká 248, 46841 Tanvald
Provozovna a výd. místo: Česká 248 468 41 Tanvald

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena: 75,00 Kč
skladem
Naše cena: 280,00 Kč
skladem
Naše cena: 220,00 Kč
skladem

Vážení a milí zákazníci, od 15.12.2012 vstupuje v platnost další restriktivní nařízení EU, které nám zakazuje psát u všech bylin a přírodních přípravků k čemu jsou určeny a přikazuje veškeré tyto texty odstranit ze stránek. Více info ZDE


Nedejme si přírodu

 



HERBÁŘ ROSTLIN / Jahodník obecný

Jahodník obecný /Fragaria vesca/ Lidové názvy: jahody, zemnice Původ a výskyt: Vytrvalá rostlina vyskytující se v Evropě a v Asii. U nás roste hojně ve světlých lesích, na svazích příkopů, pasekách a křovinatých stráních. Mimořádná chuť a krása jahodníku byla obdivováná od nejstarších dob. Podle astrologie je zasvěcen Venuši, opěvovali jej římští básníci Ovidius a Vergilius. Použití: - při chorobách jater a ledvin - při revmatismu - ke pročištění krve - při horečnatých stavech Zevně se užívá při zánětu v dutině ústní, k výplachům a koupelím při léčení hemeroidů. Velmi léčivé jsou plody jahodníků jak planých, tak i pěstovaných druhů. Traduje se, že i významný švédský botanik Karel Linné se jimi vyléčil z dlouholeté dny. V lidovém léčitelství v starověku se používaly jahody především v čerstvém stavu, k léčbě sklerózy, vysokému krevnímu tlaku, při jaterních chorobách a revmatismu. Jedí se čerstvé, vyzrálé, při chudokrevnosti, cukrovce, překyselení žaludku, revmatismu, dně, proti žlučovým, ledvinovým a močovým kaménkům, ale i na posílení srdce a nervů. Obsahové látky: Listy jahodníku obsahují třísloviny, silice, flakony. Plody obsahují bílkoviny, cukry, minerální látky (Na, K, Ca, Mg, P, Fe), vitamin A, C a komplex vitaminů skupiny B. Příprava /běžná/: 2 lžičky řezaného sušeného listu přelijeme ¼ l vody, 5 minut povaříme a necháme 15 minut louhovat. Poté scedíme a pijeme třikrát denně.