Máte nejaké dotazy? Zavolejte nám na +420 777 866 620

 

Podporuje mojeID

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena: 530,00 Kč
skladem
Naše cena: 175,00 Kč
skladem
Naše cena: 380,00 Kč
skladem

KONTAKTY

Solia, spol. s r. o.
Rybná 716/24
11000 Praha 1 - Staré Město
tel: +420 773 966 622
napište nám
Korespondenční adresa: Česká 248, 46841 Tanvald
Provozovna a výd. místo: Česká 248 468 41 Tanvald

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena: 29,00 Kč
skladem
Naše cena: 165,00 Kč
skladem
Naše cena: 90,00 Kč
skladem

Vážení a milí zákazníci, od 15.12.2012 vstupuje v platnost další restriktivní nařízení EU, které nám zakazuje psát u všech bylin a přírodních přípravků k čemu jsou určeny a přikazuje veškeré tyto texty odstranit ze stránek. Více info ZDE


Nedejme si přírodu

 



HERBÁŘ ROSTLIN / Achiote

Achiote je strom dosahující výšky 5-10 metrů. jeden malý strom achiote dokáže vyprodukovat až 270 kg semene. Každé semeno je pokryto červenavým semenným míškem, který je zdrojem žluto-oranžového barviva.



Obsahové látky:

sacharidy, esenciální oleje, karoteny, jeden benzenon, bílkoviny, flavonoidy - apigenin, hypoaletin a kosmosin; d diterpeny - farnesilaceton, garanil geraniol a geraniol, alkaloidy, steroidy, fenoly, pyrogalické třísloviny, antrakinony, kumaríny esenciální oleje a kyselinu galovou.
Semena obsahují červené barvivo bixin, norbixin, euxin a metylbixin, aminy, leukoantocyany, triterpeny a třísloviny. Bixin se používá jako potravinové barvivo a má se za to, že poskytuje ochranu proti UV záření a má antioxidační a hepatoprotektivní účinky.


Domorodí indiání používali odvary z byliny kvůli jejim blahodárním účinkům na organismus. Nejčastěji při:


- při průjmových onemocněních
- ke zlepšení stavu kožních problémů
- proti horečce a žloutence
- při zaludečních potížích
- ke zmírnění horeček a malárie
- může mít také příznivý vliv na uvolňování hladkého svalstva
- může přiznivě působit při zánětech močového měchyře a prostaty

Odvar listů má příznivé účinky při nachlazení (rýma), jako podpůrný srdeční prostředek s mírně diuretickými účinky. Tento odvar indiání také užívali jako vaginální antiseptikum a podpora hojení, je doporučováno omývat se jím při kožních infekcích a jeho konzumace je údajně vhodná při jaterních a žaludečních potížích.

Často se užívá také jako přírodní barvivo látek a vlny a občas je přidávána také do barev, laků, nátěrových barev a kosmetiky.

Staří Mayové je používali jako hlavní barvivo potravin, k pomalovávání těl a jako barvivo při výrobě uměleckých předmětů „Curanderos" kmenů v peruánské Amazonii vymačkávají šťávu z čerstvých listů, aby si ji aplikovali do očí při očních zánětech a infekcích, a po pět dnů dvakrát denně podávaná šťáva z 12 plodů má podle jejich názoru pomoct vyléčit epilepsii.

Annatový olej může sloužít jako ochranný opalovací krém i jako prostředek proti bodavému a dotěrnému hmyzu, ochraně proti slunci.


Vlastnosti:
antibakterialní, antidysenterický ,antigonorrhealní, antioxidační, antiseptický, antitussivní, astringentní, cicatrizační (rány hojící), depurativní, diuretický, expektorační, hepatoprotektivní,hyperglycemický,hypoglycemický.